Het Verborgen Kind van Medjugorje

Ook ik ga er in gebed elke dag op bedevaart naar toe (naar Medjugorje).
Paus Johannes Paulus II
In een brief aan zijn Poolse vrienden Marek en Zofia

 
12,00
94
+

Beschrijving

Ook ik ga er in gebed elke dag op bedevaart naar toe (naar Medjugorje).
Paus Johannes Paulus II
In een brief aan zijn Poolse vrienden Marek en Zofia


Het lezen van het boek Medjugorje, de Triomf van het Hart - de jaren '90, was een prachtige ervaring die mij diep heeft geraakt. Het heeft me naar Medjugorje gebracht, waardoor ik met eigen ogen de geestelijke gebeurtenissen waarover met vertelt heb kunnen aanschouwen. In het boek Het verborgen Kind van Medjugorje, ervaren we opnieuw de levenwekkende kracht van de liefde van Maria zoals tijdens het gedruis van de wind op het Pinksterfeest.
Mgr. Denis Croteau, OMI
Bisschop van Mackenzie-Fort Smith, Canada


Boeken zijn als schelpen. Op het eerste gezicht lijken ze allemaal op elkaar. Maar ze zijn juist allesbehalve gelijk aan elkaar en verschillen van waarde. Sommigen zijn zo rijk van inhoud en tegelijkertijd zo mooi geschreven, dat ze een zeldzame parel herbergen. Het boek van Zuster Emmanuel behoort tot die categorie: het reikt de mooiste parels aan en verrijkt de lezer. In de verhalen ontdekt de lezer mensen van grote waarde en gebeurtenissen waar iets uit te leren valt. Dit boek kan ons helpen een weg te ontdekken die nog te weinig gekend is: de weg van de Koningin van de Vrede.
Pater Jozo Zovko, franciscaan
Pastoor van Medjugorje toen de verschijningen begonnen.

De auteur:
Zuster Emmanuel Maillard is sinds 1976 lid van de emeenschap van de Zaligsprekingen. Sinds 1989 woont zij in Medjugorje. Nu eens ontroerend, dan weer humoristisch, beschrijft ze getuigenissen die ze ter plaatse of tijdens haar missiereizen over de hele wereld heeft verzameld. Tegelijkertijd doet ze ook verslag van haar eigen intieme geestelijke ervaringen.

Uit het voorwoord:
Sinds alle tijden is de mens op zoek naar geborgenheid, vrede en geluk. Weinig mensen zien echter in, dat zij in feite op zoek zijn naar God.
Het nieuwe boek van Zr. Emmanuel, 'Het verborgen Kind van Medjugorje', is een waardevolle bijdrage om dit menselijk verlangen beter te verstaan. Al lezende blijkt dit boek een gids te zijn. Het helpt ons een doel te bereiken, dat niemand minder is dan het verborgen Kind, het Kind Jezus zelf. Dit goddelijk Kind verbergt zich bij de verschijningen in Medjugorje zo goed bij Zijn Moeder, dat men Het op het eerste gezicht geen aandacht schenkt. Maar wie de Moeder vindt, vindt de Zoon. Zo zal het ook gaan met eenieder die dit boek leest.
In haar vorige boek, "Medjugorje, de jaren '90", dat in korte tijd een bestseller werd en dat vertaald is in meer dan 20 talen, heeft de schrijfster de boodschappen van de Gospa levend gemaakt. Zovelen werden geraakt door de diepgang van dit boek en door de tederheid van de Koningin van de Vrede, die ervan uitgaat. Het lezen van dit boek wekte in hen ook een diep verlangen om op bedevaart naar Medjugorje te gaan. 'Het verborgen Kind van Medjugorje' zal ongetwijfeld op zijn beurt ook een bestseller worden, geheel tot eer van God.
Uit het voorwoord van Pater Paul Maria Sigl