Medjugorje

Maria Koningin van de Vrede

Vicka ontmoet pelgrims


ONTMOETINGEN MET DE ZIENERES VICKA


Bij ‘Informatie’ vlak naast de welvoorziene souvenirwinkel van de parochie in Medjugorje heeft men ons verteld dat de zieneres Vicka op maandag 21 september 2012 zal vertellen over de boodschappen van O.L.Vrouw in de nieuwe hal bij het weeshuis van de zusters in Vionica, enkele kilometers buiten Medjugorje. Haar woorden zullen in verschillende talen vertaald worden. De Italianen blijven buiten staan. Zij zullen door Vicka in hun eigen moedertaal worden toegesproken.
We gaan deze dag royaal op tijd op weg met het personenbusje van onze gastheer Mladen Ostojic, want we willen zeker nog een goed plaatsje vinden in de grote hal. Kennelijk hebben er meer mensen dezelfde gedachte gehad, want langs de weg verdringen tientallen bussen elkaar en er komen er nog steeds meer. We kunnen nog net achteraan een plekje vinden…
Men is al een rozenhoedje aan het bidden. Het beste wat je kunt doen als je je ongeduld nauwelijks kunt bedwingen.
Eindelijk komt Vicka binnen, omringd door een stel mannen die haar moeten beschermen tegen opdringerige pelgrims. Vicka straalt! Er is niets te merken van de kwalen die haar van tijd tot tijd teisteren, maar die ze graag ondergaat uit liefde voor God, Moeder Maria en haar medemensen.
Ze zwaait en lacht naar alle kanten en dat blijft ze ook doen tijdens haar toespraak. Omdat er verschillende vertalers aan het woord komen, heb ik tijd om haar woorden bijna allemaal te noteren.

“Ik ben zo blij om bij jullie te zijn. En ik heb nog meer het geluk omdat ik jullie de boodschappen van de Moeder Gods mag geven. Haar belangrijkste boodschap is: Het gebed, bekering, vasten, boete en vrede.

Moeder Maria beveelt ons aan om elke dag de hele rozenkrans te bidden.

Zij wenst ook dat wij op woensdag en vrijdag vasten.

Het geloof is heel belangrijk!

Moeder Maria zegt: “Je moet niet met je mond bidden, maar met je hart. Er moet vreugde zijn.”

Moeder Maria zegt: “Zieken hoeven niet te vasten, maar moeten van andere dingen afzien. Personen die gezond zijn, moeten vasten uit liefde tot God. Dan zal het hun niet zwaar vallen.”

Moeder Maria nodigt ons tot volkomen bekering uit.

Zij zegt: “Lieve kinderen, als jullie het moeilijk hebben, denken jullie dat God en ik ver van jullie verwijderd zijn, maar dan zijn Wij juist dichtbij. Je moet je hart openen en erkennen, hoe veel Wij van jullie houden.” Moeder Maria is blij als wij niet meer zondigen.

“Ik geef jullie mijn liefde en vrede. Neem ze mee naar huis en geef ze door aan je naasten.”

Moeder Maria geeft ons haar zegen en bidt voor ons allen.

Zij zegt: “Gezinnen moeten de rozenkrans bidden.” Satan probeert alle plannen van haar te vernietigen. De rozenkrans is het beste wapen tegen Satan. We moeten altijd iets dat gewijd is bij ons dragen.

De Heilige Mis wordt door Moeder Maria bijzonder aanbevolen! Het is het belangrijkste en heiligste moment in ons leven. In de Heilige Mis komt de levende Jezus in ons. Wij moeten ons goed voorbereiden, zodat wij Hem zo waardig mogelijk ontvangen.

We moeten maandelijks biechten. Als we een zonde biechten, moeten we die niet opnieuw doen. Door te biechten worden we een nieuwe persoon. We moeten raad vragen aan de biechtvader om een stap vooruit te kunnen zetten.

Moeder Maria is bezorgd om alle jongeren in de wereld. Ze verkeren in een moeilijke situatie. De jongeren hebben onze liefde en ons gebed nodig. Moeder Maria zegt: “Lieve jongeren, alles wat jullie aangeboden wordt, is vergankelijk. Zo kan Satan elk moment benutten.”

Vandaag doet hij dat door onze gezinnen te vernietigen.

“Lieve kinderen, nu is het de tijd van grote genaden.”

Wij moeten ons haar boodschappen herinneren en ernaar leven.

We moeten bidden voor alle priesters.

We moeten eerst bidden voor de vrede in ons eigen hart, dan voor ons gezin, vervolgens voor de gemeenschap waarin we leven en dan samen voor de wereld. Als jullie voor de vrede in de wereld bidden zonder vrede in jezelf, wordt dat niet verhoord.

Op dit ogenblik moeten we beginnen met meer te bidden. Zo kunnen we Moeder Maria helpen bij de verwezenlijking van haar plannen. We moeten de Bijbel lezen en in leven omzetten.

Bid voor de Paus, de bisschoppen, de priesters en de hele Kerk. Ze hebben dat nodig. We worden speciaal uitgenodigd om voor de plannen van Moeder Maria te bidden.

De jongeren en de gezinnen verkeren in een zeer, zeer moeilijke situatie.

Moeder Maria bidt voor de vrede en vraagt ons om haar gebed met het onze te ondersteunen.

Vanavond zal ik jullie allen tijdens de verschijning aan Moeder Maria aanbevelen.

Bid op dat moment zelf ook.

" Ik wil nogmaals zeggen, hoe blij ik ben!” Tenslotte bidden we samen met Vicka een Onze Vader, een Wees Gegroet en een Eer aan de Vader.

Onder enthousiaste toejuichingen gaat Vicka nog steeds lachend en zwaaiend naar buiten.

We beseffen dat het in Medjugorje niet gaat om ‘ziener kijken’, maar als die de boodschap van Moeder Maria uitstraalt - en dat doen ze alle zes - dan is het toch waardevol. En nu maar bidden en vertrouwen dat we dat goede voorbeeld mogen en kunnen volgen…

DRIE MAANDEN LATER

Drie maanden later mogen we vrij onverwacht weer naar Medjugorje. Het is winter en er zijn niet veel pelgrims. ’s Avonds kunnen we steeds een zitplaats vinden in de verwarmde kerk. Desgevraagd vernemen we dat Vicka op vrijdag 14 december 2012 om 8.00 uur zal getuigen in het weeshuis in Vionica. We zijn er om 7.30 uur, maar we zien ditmaal niet één bus. We worden verzocht om in de koele kapel van het weeshuis plaats te nemen. Die is nog bijna leeg. Men is al begonnen met een rozenhoedje. Op een gegeven ogenblik worden we verwezen naar een ruime kamer in het weeshuis. We zijn met twintig mensen. Zouden er niet meer komen?!
Dan breekt het grote moment aan: Vicka komt binnen. Alle aanwezigen worden hartelijk door haar verwelkomd en we krijgen op elke wang een kus van haar. Daarna begint Vicka met haar getuigenis, in het Italiaans. Ze vertelt vrijwel hetzelfde als op 21 september van dit jaar.
Ze komt nu ook met de gelijkenis van de roos in een pot. Die roos heeft verzorging nodig, vooral in de vorm van water en voeding. Als je daarvoor zorgt, groeit en bloeit de roos. Maar als je die plant verwaarloost, verwelkt ze en gaat ze dood.
Vicka komt met de toelichting:
Die roos is het geloof van ieder persoonlijk. Door volgens de boodschappen van Moeder Maria te leven, groeit en bloeit ieders geloof. Maar als je dat niet doet, verslapt je geloof en kan het zelfs doodgaan. Een eenvoudig voorbeeld, maar overduidelijk!
Na haar woorden gaat Vicka spontaan naar twee personen en drukt haar handen op hun hoofd. Het is geen zachte handoplegging, nee, ze doet het echt krachtig. En ze bidt minutenlang.
Daarna zijn twee anderen aan de beurt. En zo bidt ze voor alle aanwezigen. Wat een genade valt ons ten deel! Vicka besluit met de belofte dat ze vanavond al onze intenties bij O.L.Vrouw zal aanbevelen!
En daarna weer een hand en twee kussen voor iedereen, en niet van zomaar iemand, maar van een heilige…

We hadden geen beter begin van de dag kunnen bedenken…

Theo van den Heuvel


Stichting Medjugorje Bedevaarten
Theo van den Heuvel (voorzitter en tevens één van de reisleiders)
Ridder 25
5282 GE Boxtel
Tel. 0411-601565.
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Copyright © 2014. All Rights Reserved.