Nieuwsbrief van Zuster Emmanuel van 15 maart 2014.


Geprezen zijn Jezus en Maria!

1 – Op 2 maart 2014
had Mirjana haar maandelijkse verschijning in haar nieuwe gebouw, omdat het hard regende. Na de verschijning gaf ze de volgende boodschap door:

" Lieve kinderen, ik kom als een moeder naar jullie toe, en ik verlang dat jullie in mij, als in een moeder, jullie thuis, troost en rust vinden. Daarom, mijn kinderen, apostelen van mijn liefde, bid. Bid met nederige devotie, in gehoorzaamheid en vol vertrouwen in de Hemelse Vader. Heb vertrouwen, net zoals ik vertrouwen had toen mij gezegd werd dat ik de beloofde zegen zou brengen. Laat uit jullie hart, en uit jullie mond, altijd weerklinken: "Uw wil geschiede!". Daarom, heb vertrouwen en bid, dan kan ik voor jullie voorspreken bij de Heer, opdat Hij jullie de Hemelse Zegen zou geven en jullie zou vervullen met de Heilige Geest. Dan zullen jullie in staat zijn om al diegenen te helpen die de Heer niet kennen. Jullie, apostelen van mijn liefde, zullen ze leren om Hem in het volste vertrouwen "Vader" te noemen. Bid voor jullie herders en heb vertrouwen in hun gezegende handen. Ik dank jullie."

2 – Mathieu, de levensgenieter behaalde de overwinning.
Deze dierbare vriend is een trouwe bedevaartganger naar Medjugorje. Zij leven kende een totale ommekeer na een bedevaart naar Medjugorje in 1996, tot grote vreugde van zijn vrouw, die reeds heel lang bad, bad en bad. Hij verbond zich edelmoedig aan de belangrijkste boodschappen van de heilige Maagd en ging bij haar in de leer, terwijl hij naar zijn beste kunnen de “vijf steentjes” leefde, om te groeien in geloof. Om trouw deze voornemens ten uitvoer te kunnen brengen, dit kwam niet door een keer vijf dagen in Medjugorje te zijn, maar beetje bij beetje. Twee jaar later had hij geen moeite meer met de maandelijkse biecht, de Eucharistie, de dagelijkse lezing van Gods Woord en de Rozenkrans.

Het vasten echter, dit zeer belangrijk deel van de “vijf steentjes”… onmogelijk. Niets aan te doen, elke poging van zijn kant was vruchteloos. Als fijnproever, kenner van de beste Franse wijnen, blakend van gezondheid, waren voor Mathieu de maaltijden een van de gezegendste momenten, ze waren een onoverkomelijke noodzaak. Zowel hijzelf als zijn vrouw waren inderdaad uitstekende koks en hun gevoel voor gastvrijheid zorgde gewoonlijk voor een rijke dis.

Op een dag vroeg Mathieu me om raad. Hoe kon hij er in slagen om te vasten? Hij bekende, dat elke keer als hij een stap zette in de richting van het vasten, hij er twee achteruit ging, door het al vaststaande feit dat dit hem echt niet zou lukken. Alle duidelijke oproepen in de boodschappen van de Gospa over de noodzakelijkheid van het vasten, waren voor hem alleen maar een bron van wrevel, van pijn en zelfs van schuldgevoel geworden. Hij somde een hele reeks verschrikkelijke symptomen op, die bij hem opkwamen als hij zich aan het vasten zette.

“Ik heb het laatst nog meerdere keren geprobeerd, zei hij, maar vruchteloos. Ik forceerde me om brood door te slikken, had een slechte dag, was slecht gehumeurd en om 2 uur ‘s nachts kon ik niet meer slapen, stond op ging naar de keuken en maakte een omelet of iets anders hartigs klaar, om opnieuw te kunnen inslapen. Tenslotte zette ik een kruis door het vasten. Ik woon dicht bij een heiligdom en als gepensioneerde heb ik, samen met mijn echtgenote, mijn tijd zo georganiseerd, dat Jezus op de eerste plaats komt. Ik heb immers geen beroeps- of familieverplichtingen meer. Elke dag: ochtendmis, rozenkransen, aanbidding in het begin van de middag. Er bleef echter het probleem van het vasten op woensdag en vrijdag. Ik wilde dat voor mij, zoals voor alle apostelen van de Gospa, brood tweemaal in de week mijn enig voedsel zou zijn.”

“Je zou het moeten proberen met brood van speltmeel, zei ik hem. Dit meel is zeer voedzaam, het bevat al wat je nodig hebt. Dat zal je wel bevallen. Je kan ook een broodmachine gebruiken en vergeet niet de avond tevoren om je voornemen aan Jezus toe te vertrouwen, opdat Hij je de nodige genade zou geven: Je zal wel zien, Hij zal je wel helpen.

” Mathieu aanvaardde het voorstel. Later schreef hij mij” Ik heb uw raad opgevolgd. Een paar weken geleden, terwijl ik me voorgenomen had een broodmachine te kopen en speltmeel, kwam ik bij mijn bakker en ik zag in zijn etalage speltbroden liggen. Het was een dinsdag, en ik kocht er dus een voor de volgende dag, voor woensdag. Ik was niet zeker van het verhoopte resultaat. Woensdagmorgen begon ik aan mijn speltbrood met het vaste voornemen om tot de volgende dag niets anders dan brood te eten. In mijn ochtendmis vertrouwde ik mijn vasten toe aan Jezus, opdat Hij me zou helpen. Het brood ging vanzelf naar binnen en ik heb heel de dag op dat brood geleefd, wonderbaar. Ik sta er versteld van, dat ik het ’s morgens, ’s middags en ’s avonds heb volgehouden op speltbrood.”

“Het vasten was geen beproeving, het was integendeel een verbazing, omdat ik, zoals gewoonlijk, geen brandende maag voelde. Ik had een zeer goede nacht, alsof ik heel normaal gegeten had, ontwaakte om 7 uur in de morgen zonder enige vermoeidheid. Heel de donderdag verliep vreugdevol. Zo heb ik me dan geabonneerd op het vasten op woensdag en vrijdag voor de intenties van onze Hemelmoeder. En ik moet bekennen dat het 17 jaar geduurd heeft voordat ik dit recept gevonden heb. Het vasten is geen verplichting meer, maar een vreugde die ik deel met mijn vrouw.”

Mathieu is er niet voor teruggedeinsd om de sprong te wagen. Heel vaak willen we een boodschap van Onze Lieve Vrouw of een vers uit de Bijbel begrijpen, voordat we het willen toepassen. Dat is een vergissing. We moeten ons natuurlijk organiseren om goed te kunnen leven, om de middelen te vinden, die het best passen bij onze gezondheid, onze familie, enz. Echter alleen door de boodschappen te beleven, kunnen we nieuwe horizonten ontdekken, die anders voor ons verborgen zouden blijven. Er zijn geheimen, die zich enkel openbaren door met vertrouwen te handelen. Mathieu helpt ons om de Vastentijd goed te beginnen, zodat we er al onze goede wil aan kunnen besteden.

3 – Rome.
Vorige maand werden de zes zieners voor de eerste keer samen uitgenodigd om naar Rome te komen, om er meerdere kardinalen van de commissie over Medjugorje te ontmoeten. De zaken lijken te vorderen. De zieners waren al een keer eerder uitgenodigd om te getuigen over hun ervaringen, sommige zelfs meerdere keren, maar ze waren toen elke keer afzonderlijk uitgenodigd. Ze zijn natuurlijk gehouden aan geheimhouding over deze ontmoetingen. Voor hen is dat geen probleem, ze zijn het gewoon om geheimen te bewaren. Mirjana vertrouwde ons op Radio Maria toe, dat ze bang was geweest voor de kardinalen die ze op deze bijeenkomst zou ontmoeten, maar dat ze, eens in hun aanwezigheid, geen angst meer had.

Laten we in vertrouwen verder bidden tot de verklaring van Rome gepubliceerd wordt. De betekenis van deze verklaring is zeer belangrijk voor de Kerk en voor de wereld. We kunnen de experts helpen door onze Engelbewaarders te zenden. Veel heiligen deden dat bij belangrijke aangelegenheden. De engelen zijn immers zeer bedreven in het influisteren van Gods wegen in de oren van hun beschermelingen.

Moge het plan van de Gospa zich ten volle verwezenlijken.

Lieve Gospa, wij willen boven al God behagen tijdens deze vasten.
We willen naderen tot Jezus, Hem aanbidden in zijn lijden voor ons. U kan dat zo goed.
Wij bidden U, leid ons, troost ons, help ons, inspireer ons.Zr. Emmanuel
Vertaald uit het Frans
© Enfants de Medjugorje maart 2014